🍁 Regn och rusk dag 🍂


Idag vaknade vi till ett disigt och regnigt väder, man känner ju på en gång hur humöret faller till botten när det är dåligt väder, men det hör väl hösten till! 
Gillar du hösten ? Eller är de en som bara vill dra täcket över huvudet och typ gå i ide tills våren kommer? 
🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂
Jag är lite delad i den frågan, jag älskar alla höstens vackra färger, träden går från grön till orange för att sedan bli helt gula, det ser ut som att trädet brinner 🔥🔥 men då kommer också mörkret och alla vet vad det innebär, man får verkligen kämpa för att behålla de positiva modet uppe och det är så lätt att Allt bara känns så grått och trist och det känns som en hel evighet innan solens strålar ska värma min hud. 
Men det som är mysigt med hösten och mörkret som gör entré är alla underbara ljus man får lov att tända, det blir så mycket mysigare med ljus. 

(null)

🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁
Denna gråa och trista dag började med att jag gjorde iordning frukost och plockade fram allt som barnen som ska på skolan behöver, när dom gått ut till skolbussen så var de dax för mig att ta tag i lite hushållssysslor, diska, tvätta, vika tvätt och dammsuga, det leder mig till en annan fråga : hur ofta dammsuger ni hemma ? 🍂🍁🍂
Jag dammsuger faktist minst 1 gång per dag. Efter att de tråkiga var klart så bestämde jag och Tilda att vi skulle spela lite kort, närmare bestämt " finns i sjön"
Och som den goda mamman jag är så lät jag självklart henne vinna. 
Hon var stolt som en tupp i en hönsgård full med hönor ❤️.
Jag ser de som att man förenar nytta med nöje, vi spelade lite kort och hade de mysigt och samtidigt så tog vi chansen att träna lite siffror, genom att räkna mönster på kortet och fråga efter det och sen när man fick 4 Av samma så hade man ett par och då la man det vid sidan om, hon uppskattade det super mycket och även jag ❤️. 
(null)



Vad blir det för mat idag? 
Hos oss blir det kyckling idag , osäker på om de blir kycklinggryta eller flygande Jacob, det får vi se när jag börjar med maten. Våra barn äter i princip allt, visst finns det saker som dom tycker mer eller mindre om, men vi har lärt våra barn att innan man säger att något är äckligt så måste man smaka själv, för de som du tycker är super gott kan ju vara hur äckligt som helst för en annan person. 

Dagens ord: 
Du vet aldrig vad en annan person har i sin livs ryggsäck, du har inte rätten att döma någon annan, inga känslor är fel att känna, håll inget inom dej, får då kan de bli förmycket för dej att bära. Du är den viktigaste personen i ditt liv, älskar du inte dej själv, så kan du heller inte ta emot kärlek eller ge kärlek till andra 
❤️ försök vara den bästa versionen av DEJ själv och försök inte att vara någon du inte är, du är perfekt precis som du är och det kan ingen ta ifrån dej ❤️

Önskar er en super bra dag så ses vi i morgon igen ❤️


bondemamman.blogg.se

Följ med vår stora familj bestående av jag (Angelika),min sambo Emil och våra 5barn Moa,Ida,Alvin,Tilda,Alvin och minstingen Maija. Vi bor på en bondgård med allt vad det innebär, här får ni hänga med på allt mellan himmel och jord.

RSS 2.0