En helt vanlig dag!

Så var det måndag igen och tillbaka till vardagen. 
Alvin var idag och hälsade på hos det nya dagiset, det är lite nygammalt kan man säga, personal och barn är från andra dagiset, bara själva byggnaden som är ny. Han trivdes som fisken i vattnet och det märktes då inte att han hade varit ledig i 11 veckor. I morgon blir första hela dagen, men det kommer att bli kanon! 

Min stora kille ❤️
Idag blev de pannkaks middag hör hemma till barnens stora förtjusning! 
Pannkaka +sylt +vispad grädde =sant 

Pannkakor
Hoppas att ni har haft en helt underbar dag! 

Gravid vecka för vecka, v 22 ( 21+5)

Hejsan alla fina! 
Nu är vi gravida i vecka 22 och snart i vecka 23, tiden går sjukt fort nu. Detta är mitt första gravid inlägg på bloggen, så jag tänkte att vi skulle summera graviditeten så här långt! 
Denna gravidetet startade precis som de andra fyra, men ett illamående som inte går att beskriva, jag mådde illa från start till ca v 19. Jag kräktes och mådde allmänt piss, men det är ju bara att härda ut, jag provade åksjuetabletter, åksjuke armband, citron, ingefära, ja alla möjliga huskurer men inget hjälpte! 

(null)


Nu i vecka 22 så har illamåendet kommit tillbaka, dock inte lika kraftig som innan, det kommer mer om jag glömmer att äta något mål. 
Om man läser på appen Preggers så säger den så här:
Bebis väger nu 430g och är 27,8cm långt 
Bebisen liknar ni ett nyfött barn i en mycket liten form. H*n har börjat hitta sin egen dygnsrytm, men den stämmer inte alltid överens med mammans och jag rör mig ofta när hon ska vila. När mamman är i gång och rör sig är det svårare för henne att känna av mig och ibland somnar jag inne i magen , det är så skönt att bli vaggad till söms när mamma är uppe och donar . 

Mamma:
"Vid den här tiden i graviditeten mår du förhoppningsvis ganska bra. Illamåendet har ofta avtagit, magen syns men har inte hunnit bli så stor att den begränsar dej i vardagen. Du kanske svettas lite mer än vanlig på grund av den extra blodmängden i kroppen och de extra kilon du bär på. Om bebisen har börjat att röra på sig därinne kan det bli ganska rejäla sparkar upp mot dina revben och ner mot blygdbenet. Men känner du fortfarande inget behöver du inte oroa dej, det kan dröja lite till"

Jag fick på rutinultraljudet veta att min moderkaka ligger i framkant, så därför kan de ta några veckor extra innan man känner av något liv där inne! Jag set väldigt mycket fram emot att känna bebis! 
Vi ville ta reda på kön på ultraljudet men det gick inte att se tydligt och barnmorskan som utförde ultraljudet sa att dom får inte säga vad det är för kön om dom inte ser det till 100%. Men hon tyckte att de såg ut som att de var en ........ 
den karamellen suger vi lite extra på! 

Vi ses nästa vecka i gravid vecka för vecka 😀

Ha en super fin dag! 

 Jag har något roligt att berätta ❤️

Som rubriken lyder så har jag några roliga saker att berätta, men en av dom är större än den andra, mem båda är mycket positiva! 

För det första så är jag sen Januari inte längre sjukskriven. Bara de är en stor seger! 
Jag behöver inte längre känna den stress som försäkringskassans jakt på sjuka skapar! 
Jag är sen i Januari helt fri från alla mina mediciner, känns hur bara som helst! 

Men störst av allt är nog att vi ska bli en till i familjen i december❤️
Den 29 december är denna lilla krabat beräknade att komma och vi är överlyckliga hela familjen. Nu vänder vi blad och ser ljust på framtiden! 

(null)

Jag tänkte köra en "gravid vecka för vecka" här på bloggen, där jag beskriver hur denna vecka varit och lite fakta! Vi får se om de blir en hiss eller diss! 
Jag är just nu i vecka 22 (21+1) så jag börjar rätt sent, ber om ursäkt för detta men hoppas att ni vill följa med på resan som är kvar! 

Mitt första gravid vecka för vecka inlägg kommer senare i veckan! 

Älskar att må bra och nu äntligen kunna njuta av naturen och uppskatta alla fina saker! Älska livet! 

(null)


bondemamman.blogg.se

Livet på en gård och jobbet som bonde både på gott och ont,vardagen med 4 barn och mina tibetanska mastiffer, livspussel och allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0