Idag rockar vi sockorna!

Idag är dagen då man får ha olika strumpor för att markera att även fast man är annorlunda så är man precis lika värdefull. Jag tycker att detta är en väldigt enkel sak, men ack så viktig ! 
Så idag rockade jag och baren sockarna ❤️
(null)

Hoppas att även du gjorde de för att markera att det är okey att vara annorlunda, det är okey att vara unik, alla är vi precis lika värdefulla. 

Hittade en sån fantastiskt video i mitt Facebook flöde så jag väljer att dela de med er 
Länken till den är : https://www.youtube.com/watch?v=v0YujnC1ims&sns=em

Kolla gärna in på den. 

Önskar er en fin dag ❤️

Detta är skandal!

Skulle du klara dej en hel dag till fjälls på mackor, dryck och ett kokt ägg? 
Alltså en hel dag från kl 8.00 till 17.00? 
Nej det skulle du absolut inte och du är ändå vuxen, men denna matsäck är vad skolan erbjuder våra barn på fjällresan. Man får såklart skicka med barnen egen matsäck, men jag tycker att de skolan erbjuder inte håller måttet för en lunch, nu är de ju såklart inte skolan som bestämmer detta, utan detta kommer från högre instans, men det är rent ut sagt bedrövligt att våra barn inte ska få med sig ordentlig mat! 

(null)

(null)

Som ni kanske har listat ut vid det här laget så skickar vi med våra barn egen matsäck denna dag och den kommer att bestå av 
  • Makaronsallad med köttbullar och dressing. 
  • Mackor.
  • Festis.
  • Frukt.
  • Russin.
  • Varm oboy. 
  • Risifrutti. 
Mina barn ska inte gå hungriga på en fjällresa iaf. Men jag tänker på att de faktist finns barn som inte kommer att ha med sig egen matsäck, det finns barn som kommer att ta del av skolans matsäck. Dessa barn har av olika andledningar inte möjlighet att ta med sig eget och det är dom jag tycket synd om. Skolan ska vara lika för alla, men när man från skolan håll väljer att göra så här så blir de så fel. 
Antingen tar alla med sig egen eller så fixar skolan/kommunen matsäck så att alla barn får lika. 

(null)

Det finns faktist föräldrar som vrider och vänder på varje krona och för dom blir varje sådan grej en stor uppoffring och ser man de genom ett barns ögon så blir de orättvist, "varför har du de och inte jag " , orättvisa skapar utanförskap. 
Såklart är man inte en dålig förälder för att man inte kan skicka med sitt/sina barn matsäck, men det skapar ett dåligt samvete hos föräldrarna. 

För mig är det egentligen ingen "big deal" att gå upp och fixa inför utflykter mm, men skolan ska vara på lika vilkor och där med basta, sen när blev skolan en klassfråga? 

(null)

Så snälla regeringen, sluta spara in på våra barn, det är dom som ska ta över detta land efter oss. Alla är lika betydelsefulla och viktiga , låt de även vara så i framtiden, låt inte skolan bli en grogrund för orättvisor, iaf inte mer än som redan existerar idag. 

Vad tycker du om detta? 
Lämna gärna en kommentar och gillar du detta inlägg så tryck gärna på gilla knappen 😀. 

Önskar er en fin kväll /A❤️

Äntligen har solen kommit till Norrland!

Äntligen, äntligen har vi haft några riktigt fina dagar i Jämtland. Solen skiner och värmer rikligt på dagarna och i solen kan de faktist bli 15 grader varmt!! HÄRLIGT! 
På nätterna har vi dock fortfarande -20. 

Men på dagarna får man en känsla av att våren är på väg, fåglarna kvitter och solens varma strålar är som balsam för skälen! 

Två av mina små troll och deras trogna vapendragare Hjördis, den isländska fårhunden, eller ska vi säga ishunden ? har i dagarna antagit utmaningen att få ner alla istappar som finns precis överallt, härliga dagar ute har vi på eftermiddagarna. 
Moa petar ner de istappar som dom inte når med händerna och Alvin ger dom till Hjördis som glatt äter dom som isglass! 
(null)

Men när solen går ner så blir de snabbt kallare ute och då passar vi på att mysa inne i väntan på middagen! 
Tilda myser för fulla muggar, noga vaktad av Vilja, den tibetanska mastiffen, Tilda är "hennes" människovalp, hon håller alltid ett vakande öga på Tilda och det spelar ingen roll vart Tilda befinner sig, så kan man alltid hitta en Vilja bredvid henne, tillsynes sovande,men vid mista ljud är hon snabbt redo att vakta sin människa, precis som hon är menad att göra och något som finns med i hennes gener sen flera generationer tillbaka, precis likt sina förfäder i de forna Tibet gör dagligen, en ur hund med hjärtat på rätta stället, men när det gäller så vet hon precis vad hon ska göra! 

Tryggare kan ingen vara❤️
(null)

Vilja valde sin människa redan när Tilda var pytte liten! 

(null)

Nu håller de äldre barnen på att räkna ner mot påsklov. Men det ska hinnas med mycket innan dess! 
Sen står de inte på förens det är sommarlov, det går så fort, snälla stanna tiden ❤️

Hoppas att ni oxå får njuta av solens vackra strålar och fina dagar! 
❤️ /A 

bondemamman.blogg.se

Livet på en gård och jobbet som bonde både på gott och ont,vardagen med 4 barn och mina tibetanska mastiffer, livspussel och allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0