Jag har mött ondskan i den renaste formen!

Jag är uppfostrad på ett sånant sätt att jag alltid vill se de goda i människor, jag är en förlåtande person, det gör att många människor tyvärr kan utnyttja de och behandla mig och mina nära illa. 
Igår fick ondskan ett helt nytt ansikte. 
Jag känner hur jag börjar förändras och att jag börjar få helt andra värderingar än de jag vuxit upp med, jag vill inte vara en förlåtande person, jag vill inte längre se de goda i människor, i stället börjar jag bli skeptisk inför vad människor är ute efter och tar absolut inte något förgivet!
Jag har insett att skadar man mig eller mina närmade så blir jag arg, lessen och oerhört besviken! 
Men ondskan finns alltid närmare än vi tror och jag har lärt mig det den hårda vägen. 

(null)

Du är faktist inte ens värd mina tårar, i mina ögon är du ingenting! När en människa går så lågt att såra ett barn, mitt barn på en födelsedags fest så är man inte värd något i mina ögon! Du ska vara deras förebild men istället gör du det motsatta! 
Du väljer att göra ett barn lessen för att få din vilja igenom, du öser skit över oss och målar upp dej själv till gudarna, det är inte okey i min värd. Men jag kan inte räkna hur många gånger vi förlåtit dej för alla dina misstag. 
Jag väljer att inte skriva vem du är, för att jag vill inte bli som du, jag vill inte kasta skit på människor, jag är bättre än du! 
Jag vill inte må dåligt längre pga hur du väljer att göra och den skillnad du väljer att göra! 
Du är ond, ondska i den renaste formen är du! 
(null)

Tanken var en trevlig tillställning men det slutade med att jag fick torka min dotters tårar! Jag hoppas att du känner dej riktigt nöjd över ditt beteende och att du kan gå rakryggad, det tänker iallafall vi göra! 

Nu händer det spännande grejor

Vintern gör snart entré och kall graderna har redan börjat att infinna sig. Vi har precis tagit en andra skörd av vinterfoder till djuren på gården, så med lite tur så kommer det att räcka hela vintern. Djuren är fortfarande kvar på betet, men eftersom att de naturliga betet är slut så stödutfodrar vi med rundbal. Dagarna är ju så fina så det är synd att stalla in dom för vintern. Fåren har ju två halmade  lador på betet där dom kan söka skydd på natten och vid dåligt väder, även hästarna har en halmad lada att gå in i. Men det börjar att bli dax att ta hem dom, allt är klart! 

(null)


Uppdateringen på bloggen är det lite si och så med, men jag tänkte att framåt så ska jag försöka att uppdatera en gång om dagen, det blir svårt, då jag är så pedant och vill att allt ska vara perfekt, men jag ska ge de ett försök. Men för att de ska fungera måste ni vara lite aktiva och berätta vad ni vill att jag ska skriva om. Jag har så mycket idéer! 

(null)
Bara fantasin kan sätta gränsen och med lite tålamod kan man komma precis hur långt som helst och även om de verkar mörkt nu så finns det en ljusning bakom hörnet!!
Vad rädda om er❤️

Det är okey och må skit ibland!

Alla graviditeter är olika, ingen är den andra lik. Det har vi ju alla fått höra och att man inte ska gämföra sig så mycket med andra. Alla som inte är gravida eller någonsin har varit det verkar tro att man går runt på små rosa moln hela dagarna och allt är bara så där super bra.  (null)BAM så är det absolut inte, jag säger inte att det inte är värt de i slutändan, men när du är mitt i det så känns de jobbigt. 
(null)

 
I början av graviditeten mår en del illa och kräks, men det får man ju höra att det är supet vanligt, ja jo men om illamåendet och kräkningarna håller i sig i 9 månader är det inte roligt. Sen har vi förstoppning, foglossning, svullna ben och ett humör från hell. Om det är att gå runt på rosa moln så får de gärna vara, men när den stunden kommer då ditt barn kommer till värden så är allt detta glömt och en känsla av lycka infinner sig. Det är en häftig resa, gravidetet är en så otroligt häftig upplevelse och där och då ser man hur otroligt stark kroppen är! Så det är okey att inte vara helt på topp varje dag! 

Nu är jag också väldigt nervös inför mötet med Freja barnmorskorna och sedan med läkaren, för det är ju dom som bestämmer om jag får mitt kejsarsnitt eller inte! Tänk dej att din vilja ligger i någon annans händer, det är någon annan som bestämmer vad som är bäst för dej och ditt ofödda barn. Det som skrämmer mig är att dom kommer att tycka att jag har fött vaginalt 4 gånger så en till skadar liksom inte, även fast den sista slutade i katastrof, 
(null)

dels var det inte någon barnmorska i rummet när krystvärkarna startade och det var en undersköterska som fick ta emot min dotter då det var överfullt på förlossningen, när barnmorskan väl kom så konstaterade man att moderkakan satt fast och man började då trycka på min redan ömma magen och de upprepades, i ca 45 min höll man på så, innan jag sa att jag orkade inte mera och man sa att då fick man liv att ringa till operation. Under dessa 45 min så förlorade jag över 3,5 liter blod och min sambo har förklarat för mig att förlossningsrummet såg ut som en scen ur en skräckfilm, det var blod överallt, eftersom att det var fullt på förlossningen och på BB så fick vi åka hem redan efter 6 Tim, eller fick och fick, dom hade inte plats för mig helt enkelt! 
Och tiden efter var då början på min resa som man har kunnat följa här på bloggen, min psykiska ohälsa och min depretion och mina panikångest attacker, det tog mig 1,5 år att komma tillbaka och bli mitt vanliga jag igen och denna resa vill verkligen inte gå igenom igen... det önskar jag inte min värsta fiende! Det är anledningen till att jag vill ha ett kejsarsnitt! 

Önskar er en fin dag!! 
bondemamman.blogg.se

Livet på en gård och jobbet som bonde både på gott och ont,vardagen med 4 barn och mina tibetanska mastiffer, livspussel och allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0