Föräldrar, nu får de vara nog med detta!

Jag har under en period läst mycket på sociala medier om att barn lämnas på förskola innan de blivit helt friska och där sv sprids sjukdomarna och de går bara runt runt. Jag har försökt att sätta mig in i båda sidor, men hur jag än vrider och vänder på de så kommer jag alltid fram till samma slutsats, att barnen är de viktigaste vi har och deras behov borde gå före  allt de viktiga man måste göra på jobbet. Hur kan man med ett rent samvete lämna sitt sjuka barn på dagis för att man har ett super viktigt möte på jobbet ? Jag tycker inte att det är försvarbart att stoppa i sitt barn alvedon för att h*n ska orka med att vara på förskolan! 
Jag vill finnas där för mina barn och är dom sjuka så är de för mig en självklarhet att dom ska vara hemma tills dom är friska, det finns inget annat. 
Dels för att h*n inte skulle orka med tempot som är på en förskola och sen skulle förkylningen spridas vidare till både de andra barnen och deras familjer och personlalen,med  en snabb huvudräkning så kan man konstatera att det är MÅNGA. Individer som blir drabbad! Snälla tänk efter före, baren är bara små en gång! 

(null)

Jag har ju även barn som går i skolan och vid varje föräldramöte så är det en fråga som det alltid blir mycket diskution kring, frukstundens vara eller inte vara, jag tycket att det är viktigt att barnen har med sig en frukt eller en macka för mina barn äter frukost vid 06.00 och fram till lunch som serveras kl 11.00 är de rätt så många timmar och då behövs de lite enerig för att orka fokusera och lära sig nya saker och där kommer frukten in. 
Men vissa föräldrar anser att skolan ska vara kostnadsfri och då väljer dom att inte skicka med sina barn någon frukt, av principskäl säger dom, jag kan tycka att det är rent ut sagt löjligt att hålla på så, visst de är upp till varje förälder att bestämma hur man gör, men om man tänker på varför man ska skicka med något, så gör man ju de för sitt eget barn. Mina barn kommer ofta hem och talar om att "idag hade h*n inte någon frukt med sig så då fick hon smaka av mig."
Det har gått så långt så att vi är ett gäng föräldrar som skickar med våra barn extra frukt för att dom ska kunna bjuda dom som alltid glömmer sin frukt. 
Det blir ett utanförskap och är de då värt att du som förälder strider för en kostnadsfri skola? Om de innebär att ditt barn hamnar utanför? Känner sig annorlunda ? Nej de tycker inte jag! 
Vi investerar i våra barn och då får man gå i från "en kostnadsfri skola". 
Fruktstunden är viktig!!

Vad har ni andra för tankar kring detta? Kommentera gärna! 
Önskar er en fin kväll❤️

Miss Baby Peaches
2018-02-23 @ 10:20:05
URL: http://babypeaches.blogg.se/

Bra skrivet! Jag tycker att om det ska bara en kostnadsfri förskola/skola så ska förskolan/skolan bjuda på frukt för det är inte många barn som klarar av tempot i förskola/skola utan att få fylla på energi halvvägs mellan frukost och lunch! Jag jobbar på lågstadiet och ser det dagligen.

Svar: Precis,men som det är i nuläget så får inte baren på skolan något mellan frukost och lunch, inte i skolans regi iallafall, på mina barns skola brukar vi få en info lapp i början av terminen där de står att man väldigt gärna får skicka med barnen en frukt eller macka, just för att de är väldigt långt mellan frukost och lunch, för mig är det inget problem att göra de då det hjälper barnen att orka och faktist lära sig saker på skolan. Men alla föräldrar verkar inte fokusera på de viktiga, nämligen barnet, utan tar detta med en kostnadsfri skola lite väl långt. Det är ju inte frågan om att vi föräldrar ska fixa lunch till våra barn, det handlar om en frukt om dagen, tycker man att de är dyrt, så kan man ju som förälder skippa kaffet på macken på väg till jobbet . Hungriga barn har svårare att koncentrera sig och lär sig då mindre. Tack för att du tittade in på bloggen.
Som lärare är du en vardagshjälte ❤️
Angelika Eriksson

Main
2018-02-23 @ 11:27:54

Det är ju också dom som helt enkelt inte har råd med frukt. Det blir många kr extra för de som redan vänder på kronorna. På det så kommer utflykter, skridskor, skidor, olika aktiviteter etc
Så även om de är principen så blir det väldigt dyrt väldigt snabbt samtidigt som de hojtar att de inte ska kosta nåt.
Vet flera som gått upp mot skolor och fått rätt där de börjar köpa in frukost samt matsäck åt dem, har aktiviteter där de finns att låna eller inte behövs nåt extra.
Så sjölv tycker jag inte det är löjligt, är de kostnadsfritt så ska det vara det också. Torsta bjöd ju alltid på frukt tex och ett litet snacks eller mellanmål blir mindre kostsamt för skolan som kan köpa större mängder samt som företag får de billigare än den genomsnittliga föräldern.
Det är jättebra bi skickar med extra. De som glömt är ju ofta de som helt enkelt inte har råd och barnen skäms så de säger de helt enkelt glömt.
Är själv där nu, finns inte en chans att jag har råd att betala mat i skolan samt hemma plus allt runt om. Går plus minus noll så dessa små kr frukten kostar är helt enkelt kronor man inte har

Svar: Absolut, jag förstår att alla människor inte har råd att skicka med sina barn frukt, men på mina barns skola är det inte dessa föräldrar som gnäller om de och eftersom att mina barn går på en by skola är alla känner alla så är jag så klart medveten om detta, jag är oxå medveten om vilka barn vars föräldrar får vända på kronorna, där av skickar jag alltid med extra frukt, men när föräldrar som har de bra ekonomiskt och endast gör det till en princip sak, då sticker det i ögonen på de som kämpar varje dag. Och det är väl det som upprör mig mest. Men jag vet hur det är att inte kunna äta sig mätt hemma och jag vet hur det är att inte ha allt ban behöver, kanske de som gör att jag kan sätta mig in i dessa barns situation och kan man göra något så enkelt som att bjuda på en frukt, så kan de göra hela dagen för just detta barn. Jag menade absolut inte att klanka ner på de som kämpar varje dag, jag blir bara så upprörd över människor som helt enkelt prioriterar bort sina barn pga principer. Ber om ursäkt om jag trampade på några tår. Tro mig vi har kämpat med kommunen om detta och dom säger blankt nej till att barnen i skola ska få frukt, går dom på fritids så får dom mellis.
Angelika Eriksson

Malin
2018-02-23 @ 11:28:36

Malin ska de såklart stå inte main :D

Svar: 😉 ibland så blir de fel, men jag gillar dej iaf ❤️
Angelika Eriksson

Malin
2018-02-23 @ 11:33:48

Jag dricker Btw inget kaffe. Ofta är allt jag äter två knäckebröd med vatten under dagen men barn har alltid allt de behöver i mat hemma.
Varje månad har jag fått sälja av saker. Förra månaden min kamera för rena skitsumman för att kunna köpa kläder liksom till lillen.
Det ör inte så enkelt som ”bara några kr” Sverige är inte så rikt som man tror. Många av oss går på knäna och dessa frukter blir snabbt en stor fråga där de gratis sakerna kostar mycket

Svar: ❤️ nu är det ingen hemlighet att jag ofta är i luven på just dessa föräldrar. Då jag tycker att dom helt saknar verklighetsuppfattning. Men egentligen så gör det inte mig något att skicka med extra frukter, men jag tycker att dom borde få en tankeställare att barn som går i årskurs 1-3 kanske inte behöver den senaste IPhonen, men det är ju min egen åsikt!
Angelika Eriksson
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bondemamman.blogg.se

Livet på en gård och jobbet som bonde både på gott och ont,vardagen med 4 barn och mina tibetanska mastiffer, livspussel och allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0