När livet tar en annan väg.

Du befinner dig på en krokig stig, du vandrar stigen fram, du ser ut över ängarna som nu är täckta med gnistrande snö, bara för någon månad sedan så stod det grönt gräs där och väntade på att bli slaget, för att bli mat till djuren under vintern. 

Du ser årstiderna passera, vinter, vår, sommar och höst, varje årstid har sin egen charm. 

Du fortsätter en bit till på stigen och stannar till vid en liten glänta i skogen, där plockade du och barnen massor med blåbär i höstas, ni letade även lite svamp, även denna plats är nu täckt av gnistrande vit snö

Lite längre bort på stigen så delar sig vägen, om du går åt ena sidan kommer du till en återvändsgränd och åt de andra hållet fortsätter stigen. 

Du står och funderar en stund, denna stig kan jämföras med livet, vi gör alltid olika val som kan likna just denna stig, ibland så korsas din stig med någon annans och ända sättet att få redan på om detta är ett bra val eller ej är att fortsätta vandra stigen fram. 

Tiden är den ända som kan utvisa vad konsekvensen av din handling kommer att bli.
Tiden läker alla sår sägs det ju, du frågar dej om det verkligen är så. 

Den tid vi har här på jorden är begränsad, man kanske inte tänker på de, men en dag kommer allt du älskar och håller kärt vara borta för alltid, det gäller att ta vara på varje dag! 

Ibland kan du själv styra över hur kort eller lång denna tid skall vara, ibland sker det plötsligt och oväntat. 

Man kan såra andra människor utan att veta om det, det kan vara något du sagt, för oftast är det ju inte vad du säger som är det viktiga, utan hur och på vilket sätt du väljer att säga de, mycket kan spela in hur en annan människa väljer att tolka det du precis sa och hur personen upplever det. 

Du vill tro gott om alla människor, men du har insett att alla människor vill dej inte gott, det finns vissa som lever på att få dej att må lite sämre och detta för att personen själv ska må lite bättre,om än bara för stunden. 

Varför ska man sparka på en person som redan ligger ner? 
Varför är det okey att tycka saker om andra människor, då man själv helt uppenbart inte är helt perfekt? 

Hur kan man trycka ner en annan människa för att själv må bra för stunden? 

Svaret på dessa frågor har inget lätt svar, inte heller något självklart svar, det kan vara så många olika faktorer som gör att denna situvation uppstår. 

Alla människor vill bli älskade för dom vi är, man vill kunna känna att man är stolt över att vara sig själv, men hur ska man kunna bli älskad när man helt uppenbart inte älskar sig själv ? 
Förtjänar man då ens att bli älskad? 

Alla människor strävar efter någon sorts bekräftelse på att man faktis duger som man är, denna bekräftelse kan ta olika skepnader och beroende på vilken situvation man befinner sig i där och då. 

Ingen känner dig bättre än du själv! 

Tack för ordet ❤

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bondemamman.blogg.se

Livet på en gård och jobbet som bonde både på gott och ont,vardagen med 4 barn och mina tibetanska mastiffer, livspussel och allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0