Dagen som vi brukade fira dej är föralltid borta.

Just idag, den 10 oktober så brukade vi alltid fira dej, det var nämligen din födelsedag och det var en viktig dag. 


Just denna dag ställde du alltid till med ett stort kalas, även fast du alltid önskade dig något litet.

Du brukade baka i dagar i förväg, för att när du bjöd på kalas så skulle de minst finnas 7 sorters kakor och lika många olika bullar och tårtor, din vision var att de skulle finnas något för alla smaker.

När du bjöd till kalas så var det ingen som gick därifrån hungrig. 

Ett av mina starkaste minnen av dej är när man kliver in genom ytterdörren och möts av doften av nybakat, du bakade alltid något så den doften växte man upp med, det var de som gjorde att man kände sig hemma, när man var barn och bodde hemma så tänkte man inte så mycket på det, det var något som alltid fanns, men när man blev äldre och flyttade hemifrån och man kom på besök så kunde man stå ett par sekunder extra i hallen, med slutna ögon och bara njuta av doften av nybakat, doften av HEMMA. 

När man efter en stund tagit sig in till köket så var de alltid prydligt dukat med finkopparna på bordet, dessa koppar togs bara fram när de var något extra. 

Min mamma firade alltid när jag kom hem, då tyckte jag att hon var fjantig och att de var väl inget särskilt när jag kom hem, min mamma talade då om för mig att när jag fick egna barn, då skulle jag förstå. 

Som ALLTID så har mammor rätt, nu när jag är vuxen och har egna barn så förstår jag varför hon tyckte de var en fest när jag kom hem, barn är ens barn hela livet och inte till någon speciell ålder som jag trodde, och om jag hade vetat vad jag vet idag, att en mamma oroar sig över sitt barn hela tiden och att det inte alls är skönt att vara barnledig, nej det blir så tomt och tyst så man får ändå inte mera gjort bara för att man är barnledig, om jag hade vetat de så hade jag nog tagit mig mer tid till att vara med min mamma, för vi har ju bara en❤️. 
Tack älskade mamma för alla klocka råd du gett mig genom åren!! 
Nu när jag är STOR så förstår jag dom på ett helt annat sätt än jag gjorde då! 

Min mamma somnade in i dec 2008. 
Fast de gått så många år, så kommer de fortfarande upp en notis på telefonen just denna dag, "10 okt mamma fyller år" 
Det är viktigt för mig att denna dag ej glöms bort, även fast vi inte firar den tillsammans som vi brukar, så finns du i våra tankar idag och vi pratar om dej, de större barnen Moa och Ida vet att idag är det mormors dag. 

Flickorna har ritat täckningar och skickat till månen idag, det är en viktig ritual för dom som dom får fortsätta med så länge som själv vill. ❤️

Hoppas att du blir ordentligt firad där uppe idag älskade mamma, de är du värd. ❤️

Älskar dej❤️
Saknar dej ❤️❤️

Malin
2017-10-22 @ 16:25:15

Ett av mina minnen är när hon stolt visade upp sina nya höns hon hade. Hon matade dem och berätta om deras olika personligheter, en efter en fick de uppmärksamhet och kärlek innan vi gick in igen. Självklart påvägen in pratade hon om hästarna <3

Svar: De var min mamma de, även den minsta hönan var så värdefull för henne. På något sätt så kunde hon konsten att ge varje individ sin egen tid och uppmärksamhet, detta gällde såklart både människor och djur! Djuren var hennes allt. Hon såg aldrig något problem i att ha tex 30 katter, för ingen annan ville ju ha dom. Men hon var väldigt noga med att städa och så, så man märkte aldrig att de faktist var så många katter som bodde där! Hon var en djurvän ut i fingerspetsarna. Åkte land och rike runt för att hämta djur som andra tröttnat på eller av olika skäl ej kunde ha kvar. Hon var djurens egna skyddsängel❤️ hon var min mamma!
Angelika Eriksson
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bondemamman.blogg.se

Livet på en gård och jobbet som bonde både på gott och ont,vardagen med 4 barn och mina tibetanska mastiffer, livspussel och allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0