Inofficiell hundutställning

I Östersund så anordnades den 12/11-2016 en inofficiell hundutställning, jag,Moa,Ida och svärmor packade in tre hundar och styrde mot Östersund.


Väl på plats så började vi med att hämta våra hundars nummerlappar och sen passade vi på att gå runt och kolla om vi kände någon, svärmor som känner ganska många hundmänniskor träffade snabbt någon hon kände, dom pratade ett tag,vi kollade in ringarna. 

Vi hämtade in våra hundar och det såg ut att bli en lång väntan, så hundarna fick ligga i buren och ta igen sig lite, vi tog en filt och satt oss på golvet bredvid för vi glömmer ju alltid att ta med stolarna. 

Men det gick super bra utan stolar även denna gång :) 

Det vart dax för Vilja, hon älskar verkligen att få visa upp sig och hon travade runt i ringen som om hon inte hade gjort annat, hon fick jätte bra kritik av domaren som hade ett gott öga till mina hundar.
Hon fick ett HP. 

Vi hade bestämt att svärmor skulle ställa Cilpa, detta pga att hon inte vill visa tänderna för domaren när jag visar henne, detta beror på min egen osäkerhet. Hon ville ut ur ringen, hon ville till mig, men hon visade tänderna utan problem och domaren tyckte att hon var fin så även hon fick ett HP. 

Då var det dax för "bäst i rasen", där ställdes Cilpa och vilja mot varandra och vinnande ur detta blev Vilja. 

Hon gick då vidare till grupp finalen, där ställdes hon mot övriga vinnare i sin grupp, dvs hundar av andra raser och i denna blev hon etta. 

Då kvalificerade vi oss till "best in show finalen" och den går sist av allt då alla grupp finaler är klara, det blev en lång väntan innan det var dax för våran tur. 

Men nu var det dax för svärmors Blodhund Elektra att gå in i ringen, både matte och hund skötte sig galant. Domaren dom hade var helt underbar, han tog sig tid med varje hund. 
Han passade på att gosa lite med Elektra. 
Han tyckte hon var en jätte fin hund. 
Elektra fick jätte bra kritik och Några Rosetter bl.a. Ett HP 

Vi väntade fortfarande på att alla skulle bli klara så att finalerna kunde dra i gång, vi passade på att fika lite när vi väntade. 

Efter en lång väntan så drog äntligen finalerna igång, jag tänkte faktist strunta i de för de större raserna brukar aldrig hamna på någon högre placering. 

Vi är 17 hundar i min final ring och det finns endast 4st final platser, vi springer runt 2 varv och domarna förklarar att de nu ska välja ut 7 hundar som ska fortsätta tävla om  final placeringarna. 
Tänker då, jaha här ryker vi. Men döm om min förvåning när vi väljs ut bland de 7 bästa hundarna. 

Vi är nu 7 hundar kvar i tävlingen och vi får springa ett varv var och sen ställa upp hundarna, domarna talar nu om att de ska välja ut 4 hundar som ska stå på pallen, dom börjar med nr 4 och döm om min förvåning när vårat namn ropas upp! 
Vi kom på fjärde plats :) 

Jag är överlycklig över att de har gått så bra för oss idag. 
Mycket bra reklam för rasen!! 
Axplock av dagens bilder
Viljas priser
Bäst i grupp foto, jag,Vilja och domaren
Resultat från hemsidan
Elektra ❤
Vackra Elektra
Pussar till domaren
Mys
Fina ElektraNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bondemamman.blogg.se

Livet på en gård och jobbet som bonde både på gott och ont,vardagen med 4 barn och mina tibetanska mastiffer, livspussel och allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0