Hej här är jag.

Hej! 
Här är jag! 
Det är inget speciellt med mig egentligen, jag är precis som du, jag är mamma till fyra fantastiska barn, jag bor på en gård i den jämtländska skogen med min sambo. 
Jag är som vem som helst, men samtidigt är just jag unik, varje människa är ju faktist unik! 
 
ni som har följ min blogg vet att jag lider av psykisk ohälsa, men sjukdomen är ju inte ALLT jag är. 
Jag är en kvinna, en människa, en mamma, en sambo, men framför allt är jag just JAG! 
 
Jag kämpar dagligen med min ångest och min depression, jag kämpar för att hitta livs gnistan,livslusten, säger inte att denna kamp är lätt, tvärt om är det nog den svåraste uppgiften jag tagit på mig. 
 
Men jag är så mycket mer än min diagnos. 
Jag är även egenföretagare, jag är lantbrukare men inrikting på får, det är absolut inget lätt jobb, men det ger så mycket tillbaka, jag och min familj kan äta bra mat som vi vet är bra, för att vi vet hur djuret har haft de och vi vet vad det innehåller, ingen kan försöka lura oss vad det innehåller. Vi vet vad vi äter och vi gör det med gort samvete. En annan sida av lantbruket är att mina djur betar ute hela sommaren, ja oftast långt in på hösten och detta bidrar till våra öppna landskap. mina och andras djur i Sveriges avlånga land ger oss vår vackra natur och det är något som vi ska vara rädda om! 
Man saknar ju inte kossan förens båset är tomt är ett ord språk och idag börjar det bli mer och mer tydlig vad effekten av att flera lantbrukare har tvingats lägga ner, vi har idag en otroligt låg självförsörjningsgrad i vårt land och det skrämmer mig, vi har nu en brist på svenska mejeri produkter, men bara för en tid sen hade vi ett överskott, så då kunde man söka ett stöd för att minska sin mjölkproduktion. 
 
Det är skrämmande vad det har blivit av de lilla landet Sverige! 
Om alla lantbrukare i Sverige slutade med det dom gör, vad tror du att det skulle få för efffekt? 
många saker som man idag tar för givet skulle bara vara borta. 
Visst vi kan importera mat, som är fulla med antibiotika, men vi kan inte importera öppna landskap!!! 
tänk på de nästa gång du står i kött disken,mejeri diskar och ser dessa utländska produkter till ett lägre pris än den svenska, tänk då en extra gång, varför är dessa utländska produkter billigare? 
Min egen åsikt om saker är klar, vi producera inte på lika vilkor, i Sverige har vi värdens strängaste djurlagar och det ser jag absolut inte som någon nackdel, tycker att man i övriga värden borde följa efter och ta efter våra regler, höja i övriga delen av värden, då skulle vi kunna producera på någorlunda lika villkor. 
Att vi har värdens strängaste djurlagar, är något vi ska vara stolta över! 
 
Så nästa gång du är och inhandlar din mat, snälla köp Svenskt så långt det är möjligt, gör det för mig och alla andra bönder i vårt avlånga land, vi älskar det vi gör och vi vill inget hellre än att kunna fortsätta. 
Ingen kan göra allt, men tillsammans blir man stark. 
 
Tack för ordet!! 
 
annelie
2017-02-26 @ 14:43:09
URL: http://tippellertopp.blogg.se

ja de är rätt man är så mkt mer ä bara en diagnos :D

Svar: Ja visst är man, men det är svårt för vissa människor att förstå att man trots en diagnos, fortfarande är samma person som man var innan. Det ligger så mycket skam bakom de psykiska sjukdomarna, helt i onödan.
Angelika Eriksson
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bondemamman.blogg.se

Livet på en gård och jobbet som bonde både på gott och ont,vardagen med 4 barn och mina tibetanska mastiffer, livspussel och allt mellan himmel och jord!

RSS 2.0